Имам алфата от половин година и няма6е проблеми с вървежа,но от 1 месец започна да не вдига оборотите.От начало не искаше да върви рядко,но после стана много често(давам газ и много бавно се вдигат оборотите до към 3 хиляди и после тръгва да се набира бързо).Но с всеки изминал ден става по-зле и по-често го правеше,казаха ми да сменя дебитомера,смених го (някав менталив) и сега не прекъсва толкова често ,но се набира много по-бавно.Откачвах и буксата на дебитомера и я карах така но пак не иска да върви.Звука също се промени.Карах я на диагностика,изчистиха ми грешката на инжекторите и от тогава се набира още по-бавно.На друго място ми казаха че е от горивния филтър,смених и него същата работа.Казаха ми да я закарам на София,но ме е страх да тръгна да не ме остави някаде на пътя(по баирите е много зле-едвам ги катери).Който може да помага.Предварително благодаря!
Известие
Collapse
No announcement yet.
156-цата ми не вдига обороти
Collapse
X
-
Колега имах същия проблем. Колата ми ускоряваше след 3000 оборота. Смених ламбда сонда и чувствително се подобри. Не знам при теб, но при мен това беше проблем.
Сега ще сменям и дебитомер и се надявам да не карам бързо, а просто да летя ниско.
Comment
-
Тази кола имаше ли катализатор или там как му се викаше уловител на твърди частици да не се е запушила генерацията. Турбото мери ха ли го чува ли се да свири някакви по особени шумове димене и прочие лампи да светят тази с дюзичката на нея156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Това свирене може да се дължи на запушване на генерацията ако се е разпаднал въпросния дизелов катализатор но си мисля че тези коли имаха катализатор отиди да я оперират от катализатор ама имаше там някакви изисквания при дизелите за диаметъра на пръбата какъв трябва да е има един колега пише се KGB отй има такава пиши му на лично да се разберете нещо той може да ти даде акъл за катализатора може да е там проблема но така без да се види колата от далеч могат да се правят само предположения.
Но ако махнеш катализатора и сложиш гърне не губиш нищо слага се една тръба със същия диаметър з ада можеш да се движиш с нормално става съвсем леко по шумна. А пък после отиди до София да ти направят както трябва генерацията и едно чипче и да видиш тогава156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
Comment